STichting de Zorghulp

Voor wie

De verzorgende hulp is er voor iedereen die denkt deze nodig te hebben. Gezinnen, echtparen, ouderen, chronisch zieken en gehandicapten. Hij of zij moet openstaan voor 24 uurs hulp.

Wij zorgen voor iedereen met een matige tot ernstige belemmering als gevolg van een handicap, beperking zoals dementie, spierziekten of gewoon ouderdom. Meestal is het niet vertrouwd deze doelgroep zelfstandig te laten wonen. De ondersteuning is in de vorm van samen bezig zijn en dagelijks toezicht. Het onderhouden van sociale contacten. Het plannen van dagelijkse activiteiten. Het voortbewegen in en buitenshuis.

Probleemgedrag in denken concentreren en waarnemen. De verzorgende hulp bestaat ook onder meer uit ondersteuning bij eten, drinken, wassen en aankleden , naar het toilet gaan , het aan en uitrekken van steunkousen, in en uit bed gaan, indien van toepassing in en uit de rolstoel gaan en incontinentie verzorging. De verzorgende hulp verricht in principe geen medische handelingen, alleen onder voorwaarden. Zorgvuldig zal worden gekeken naar de persoonlijke omstandigheden van de cliënt.

"De liefde is een bron van zorg en angst"